Apokrif Könyvek-pályázat, 2020 (eredményhirdetés)

Az immáron hetedik ízben kiírt Apokrif Könyvek pályázaton az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége ezúttal két győztest hirdetett. A zsűri által a 2020-as pályázat keretében kiválasztott kéziratok megjelentetését és annak körülményeit, gondozását a felek közösen vállalják. Megjelenésük 2021-ben várható.

Az először 2014-ben kiírt, kétfordulós Apokrif Könyvek-pályázaton az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége ezúttal két győztest hirdetett. A zsűri által a 2020-as pályázat keretében kiválasztott kéziratok megjelentetését (sikeres NKA-pályázás esetén), valamint szerkesztését, gondozását, promócióját és nyomdai előkészítését a felek közösen vállalják. Megjelenésük pedig 2021-es év során várható.

A 2020-as győztes pályamunkák: Tarcsay Zoltán A befejezhetetlen című regénye és Stolcz Ádám Transz című verseskötete.

Idén először fordult elő, hogy pályázatunk korábbi kíírásaiban győztes kéziratok szerzői diadalmaskodtak: Tarcsay Zoltán 2017-ben, Stolcz Ádám 2015-ben pályáztatott sikerrel.

Tarcsay Zoltán

Tarcsay Zoltán 1987-ben született, Budapesten. Prózaíró, műfordító, költő, az Apokrif alapító szerkesztője. Kiadványszerkesztéssel és programozással is foglalkozik. 2007-től 2012-ig az Apokrif szerkesztőjeként a prózarovat vezetője, majd 2012-től a lap főszerkesztő-helyettese, 2015 óta munkatársa. Az ELTE BTK-n diplomázott, Irodalom- és Kultúratudomány mesterszakon. 2017-ben Norman Jope Gólyák és rétesek című verseskötetének fordításával az Apokrif Könyvek pályázat egyik győztese volt. A kötet 2018-ban jelent meg. 

Stolcz Ádám

Stolcz Ádám 1989-ben született, Győrben, jelenleg Franciaországban él, az Université Paris 2 Panthéon-Assas hallgatója. 2007–2010-ig az ELTE BTK magyar alapszakos BA-hallgatója. Egyetemi tanulmányait Kínában, a University of Wuhan, majd Franciaországban, az Université Jean Moulin Lyon 3 és az Université Paris Ouest Nanterre La Défense hallgatójaként folytatta. Az Apokrif indulásától kezdve a folyóirat rendszeres szerzője. Az Apokrif nyomtatott és online változatai mellett publikált a 2000, a Képírás, a Győri Műhely, az Opus és az Új Forrás folyóiratokban is. Angol, francia, kínai és észt nyelven is beszél. 2015-ben Becsapódás című, 2016-ban megjelent verseskötetének kéziratával nyerte meg az Apokrif Könyvek pályázatát. 


A sorozat eddig megjelent köteteiről az Apokrif Könyvek oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s