Veszélyben az f21.hu (közlemény)

Kedves Olvasóink!

Mint ahogyan azt Ti is tapasztalhattátok, az f21.hu weboldala régóta nem működik megfelelően, amelynek hatására október közepén fel is kellett függesztettük a weblap felületén való közlést. Azért volt erre szükségünk, mert szinte használhatatlan lett a platform, főként az elavultsága és a túlterheltsége miatt. Sajnos a problémánk nem újkeletű. Az idei év elején már jelezték a fejlesztőink, hogy baj lehet az oldallal, ha nem sikerül az átalakítást mielőbb alkalmazni, viszont hiába szerettünk volna a felújítás finanszírozása érdekében pénzügyileg stabilizálni a szervezetet, a vírushelyzet – ahogy a legtöbb kulturális platformnak – nekünk sem kedvezett, nem tudtuk kifizetni a „beavatkozás” költségeit.

Nyár elején úgy tűnt, hogy egy kisebb erőforrás bővítéssel, ha ideiglenesen is, de meg tudjuk oldani a problémát. Egészen október kezdetéig nem is volt „jelentős” nehézség a lassú lapletöltési sebességen kívül, viszont három héttel ezelőtt a weboldal olyan túlterheltséget ért el, ami miatt már a szerkesztés és a komfortos olvasás is teljesen lehetetlenné vált. A szerkesztőségünknek rá kellett jönnie, hogy a felújítás halaszthatatlan, különben a szemünk előtt megy tönkre minden, amiért évek óta száznál is több fiatal dolgozik áldozatosan. Létrejött egy közösség, egy mozgalom, amely most a szócsöve és a platformja nélkül maradt.

Sajnos be kellett látnunk, hogy jelen gazdasági helyzetben tehetetlenek vagyunk, és önállóan nem tudjuk ezt a helyzetet olyan úton megoldani, amely nem okozna jelentős kiesést a munkánkban. Gyorsan kell cselekednünk és ezért döntött a szerkesztőség a közösségi adománygyűjtés mellett. Ha Nektek is szívügyetek az, hogy az f21.hu, mint mozgalom és platform ne tűnjön el a magyar kulturális sajtó világából, ha szeretnétek, hogy a továbbiakban is legyen egy honlap, ami a fiatalos, független és minőségi kultúraközvetítést képviseli és, ha tudtok segíteni az oldal megmentésében, akkor kérjük, támogassátok a felületünk újjáélesztését. Ez az egyetlen járható út jelen pillanatban, amivel el tudjuk kerülni az oldal végső összeomlását.

Eddig ritkán mutattuk meg magunkat, az embereket, akik az f21.hu mögött vagyunk, de át kell lépnünk az online falakon és az oldal köré szerveződött közösséghez kell szólnunk! Szükségünk van a segítségetekre!

Szerencsére vannak jó barátaink, akik mentőhajót küldtek nekünk, annak érdekében, hogy az adománygyűjtést minél előbb el tudjuk kezdeni. A Palimpszeszt Kulturális Alapítványon keresztül tudjátok támogatni az ügyünket, a felújítást pedig a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. fogja elvégezni, a tárhelyszolgáltatást ugyancsak Ők biztosítják. Hatalmas köszönet nekik segítségért, és köszönjük, ha ti, olvasók, támogatni tudjátok az ügyünket. Ha össze tudunk fogni, még a legkisebb összeg is sokat jelent nekünk ebben a helyzetben.

Ha szeretnéd támogatni az f21.hu megmentését, a következőképpen teheted meg: a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány számlaszámára (10900028-00000007-55790027) kell utalni a támogatást, aminek értéke nincsen megszabva, az adományozó dönti el, mennyivel szeretné támogatni az ügyet. Az utalásnál pedig a tárgy mezőbe írjátok, hogy „f21.hu”.

Köszönjük előre is a segítséget, legyetek Ti az f21.hu megmentői!

Üdvözlettel, baráti öleléssel:
Vincze Bence főszerkesztő és az f21.hu egész csapata

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s