Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra (ajánló)

Mészöly Ágnes
Mészöly Ágnes

Mészöly Ágnes (1971) író, pedagógus. Fontosabb könyvei: Sünimanó (Meseregény, Ruttkai Bori illusztrációival, 2006, Noran), Heaven Consulting (Regény, 2008, Noran), Darwin-játszma (Lélektani regény kamaszoknak, 2014, Móra), Szabadlábon (Ifjúsági regény, 2016, Tilos az Á), Hanga és Várkony, I-V kötet (Krimisorozat kiskamaszoknak, Jósa Belmont Tamás illusztrációival, 2015-2017 Cerkabella). Mészöly Ágnes elnyerte 2018-ban a Hubby-díjat.

A szerző honlapja: www.meszolyagnes.hu

Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra
Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra

Mészöly Ágnes Rókabérc, haláltúra című könyve − a gyerekeknek és kamaszoknak szóló meséi, novellái és regényei után − napjaink Magyarországán játszódó, Agatha Christie nyomdokait követő, lebilincselően izgalmas krimi. Nem előzmények nélküli ez a típusú műfaj a kiadónál, a PRAE.HU-nál tavaly Molnár T. Esztertől jelent meg Szabadesés címmel egy bűnregény.

Nem mindig az a gyilkos, akit a legjobban gyűlölsz.

Összeszokott baráti társaság érkezik a Rókabérc alatti völgyben megbúvó, mindentől elzárt vadászházba. Tizennégy egykori gimnáziumi osztálytárs, akik huszonnyolc éve minden ősszel együtt töltenek egy hosszú hétvégét. A találkozót a csapat egyik tagja sem hagyja ki, csak az idő előtti elhalálozás számít igazolt hiányzásnak.

Az idei találkozó azonban már az első estén különös fordulatot vesz. A kedélyes, pálinkázással induló beszélgetésekben egyre több a feszültség. Ezt talán magyarázza a különlegesen pocsék, esős idő, ami mindenkit ingerültté tesz.

Reggelre látszólag minden visszatér a megszokott kerékvágásba, csak Zozó alszik előző éjszaka óta a terasz asztalára dőlve. Ám amikor megpróbálják felébreszteni, megdöbbenve szembesülnek vele, hogy a férfi halott. Egykori szerelme, az azóta ügyésszé lett Gota gyanakodni kezd…

Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra. Krimi, 2018., szerkesztette: Péczely Dóra, a szöveget gondozta: Lapis József, PRAE.HU, 2990 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s