Téli fák #2 (programajánló)

téli fák_plakát

Zenés kortárs irodalmi est december 19-én, szombaton 17:30 órától az Advent Budapesten sátorban.

Tavaly indult a Téli fák című élőzenés irodalmi est-sorozat az Advent Budapesten rendezvény keretében. Tavaly is, idén is összeállt egy egymást, egymás írásait és művészetét szerető, tisztelő csapat kortárs költőkből, írókból és zenészekből.

Idén a kortárs irodalmi szekcióban Izsó Zita – Mesterházy Fruzsina páros mellett Nagy Kata, Ayhan Gökhan és Balaskó Ákos versekkel, míg Schreiner Dénes novellával csatlakozik a felolvasókhoz. Izsó Zita és Ayhan Gökhan fiatal kora ellenére is számos kötetet jegyez, Balaskó Ákos első kötete pedig tavaly ilyenkor jelent meg. Schreiner Dénes a prózaírás mellett egyetemi hallgatók számára nyugati filozófiát oktat, mégis, történetei realista elbeszélései mindennapi életünk groteszk mozzanatainak. Nagy Kata 2005 óta publikál verseket, míg Mesterházy Fruzsina csak 27 évesen, 2012-ben kezdett el publikálni.

Ami a dalokat illeti, különféle feldolgozások hangzanak el, köztük Tim Buckley, Bob Dylan és Simon & Garfunkel dalok. Gitáron Banai Viktor kíséri Jankovic-Izsó Nórát. Balladákat és olyan zenéket adnak elő a folk és az alternatív világából, amelyek eredetileg többnyire férfi előadó által énekeltek, és amelyeket Nóráék dolgoztak át női előadóra egy szál gitár kísérettel.

A szerzők december 19-én, szombaton 17:30 órától körülbelül egy órában mesélik el történeteinket versben, prózában és zenében a hangulatos Városháza parki Advent Budapesten sátorban. A program ingyenes. Az elkövetkező napokban Facebookon az esemény oldalán egy-egy idézetet olvashatnak a szerzőktől.

Helyszín: Advent Budapesten sátor, Városháza park a Deák tér szomszédságában

Időpont: 2015. december 19., szombat, 17:30

Jegy: A program ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s