Alig használt vers eladó (beszámoló)

Versaukció, RS9+Vallai kert, 2015. 11. 19.

Csillik

A FÉLonline.hu mára már hagyománnyá vált Versaukciójára idén ősszel november 19-én, az RS9 színházban került sor. Az esten a FÉLonline.hu-n és a Prezilap 2015/2. kiadásában megjelenő versekre licitálhattak az érdeklődők. A felajánlásokból befolyó pénzösszeget pedig jó célra, a FÉLonline.hu fenntartására használják fel majd a szervezők.

A helyszínre érkezve a nézők székein mindenkit egy kis katalógus fogadott, ahol feltüntették a licitre bocsátott verseket és a program menetét, ami igazi árverés hangulatot keltett. Az est folyamán családtagok és barátok fordultak egymás ellen egy-egy végsőkig menő licit erejéig, Braun Barna pedig egy újabb oldalát mutatta meg, nevezetesen, hogy kiváló árverező. A megvett alkotásokat a vásárlók csillogó papírra nyomtatva, a költő dedikálásával ellátva vehették át.

braun

Az est első felében a FÉLonline.hu-n megjelent versek hangzottak el. Csillik Kristóf Most jó és M. A. című művét olvasta fel, utóbbit egy csendes „tessék, papa“ kíséretében adta át a licit nyertesének. Ezt követően Farkas Kristóf Liliom urbán anzix, Fodor Balázs Földközeli és Fák almái voltunk című verseit bocsátották árverésre. Fodor Balázs Fák almái voltunk című versét helyben rögtönözve átírta  Star Wars-hangulatúra. Gulyás Bencétől A jó ereje hangzott el, a továbbiakban pedig Hegedüs Benjamin Jutas Vesztegzár, Hyross Ferenc Szilánkok, Szurdi Panni Budai fonódó, Kemény Gabriella Másnap, Szabó Csanád Akácfa és Dédszülők, Szolcsányi Ákos Akar, Jozifek Zsófia Efemer és Tuza Mónika Tünde Fater című versét vihették haza a szemfüles licitálók.

A pultnál kialakuló, eleinte rövid, de hamarosan kígyózó sor miatt igencsak hosszúra sikeredett szünet után a Prezilapban megjelenő költők a még nem publikált költeményeiket olvasták föl, és ezeket vehették meg a nézők. A felolvasás közben, és az est végén A Minden csak átmenet… akusztikus formáció zenélt. Csillik Kristóf Másik Madame kell, Farkas Kristóf Liliom behagen (közérzet), Fodor Balázs Süllyedés, Hyross Ferenc Parkoló, Katona Ágota Fosztóképző, Kemény Gabriella Fékek Tőled., Jozifek Zsófia Geometria (téglalapok), Szabady Shira Csipkerózsa Europica, Szabó Csanád Ő húzza fel a redőnyt, Szén Benjamin Pest felé a vonaton, Tinkó Máté Azt hiszem, Tóth Kinga Sonnenallee és Tuza Mónika Tünde Molnárfecske című verse hangzott el az est második felében.

prezilap

A Versaukció nem arról szólt, hogy árcédulát tettek a költészetre, hiszen a végösszeg nem a vételárat jelentette, mindenki eldönthette mekkora összeggel kívánja támogatni a lapot, a licitálás így nem volt más, mint egy játék. Egyszerűen jobban szeretnek az emberek úgy adni, hogy ha kapnak érte valamit cserébe. A FÉLonline.hu a fennmaradásához szükséges felajánlásokat, a nézők pedig egy vicces, jó hangulatú estet és egy-egy verset kaptak. A nap végén pedig elégedetten, büszke verstulajdonosként és egyben a kultúra támogatójaként távozhattak.

Ható Fanni

Fotó: Horváth Bianka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s