Megújuló szerkesztőséggel vág neki a 2015-ös évnek az Apokrif

2015. január 1-ével (részben) megújul az Apokrif szerkesztősége. A 2014-es év végével távozik lapunktól korábban a kritikai, majd a prózarovatnál dolgozó szerkesztőtársunk, Torma Mária, valamint az Apokrif Online korábbi szerkesztője, idővel a nyomtatott lap kritikai rovatát vezető Reichert Gábor.

Helyükre a mai nappal munkába álló, új szerkesztőtársakként a kritikai rovathoz legelső számunk óta állandó szerzőnk, Evellei Kata, a prózarovathoz pedig az ezidáig szerkesztőségi asszisztensként lapunk kötelékében dolgozó Gál Soma érkezik.

Torma Mária 2011-től, Reichert Gábor 2012-től dolgozott az Apokrifnál. Szerkesztőségünkben végzett rengeteg munkájukért hálásan, barátsággal és leendő, új projektjeikben sok sikert kívánva búcsúzunk tőlük.

Továbbkattintva új szerkesztőtársainkról olvashat bővebben:

somaGál Soma 1992-ben született Keszthelyen. 2011 óta az ELTE-BTK hallgatója, romanisztika-portugál szakon. Prózáival a Helikoni Ünnepségek és a Pécsi Diákfesztivál arany okleveles kitüntetettje, utóbbi fődíjasa. A sárvári diákíró pályázaton kétszer kapott ezüst minősítést prózáira, 2011-ben részt vett a Bertha Bulcsu-emlékdíj pályázatán. 2012 óta az Apokrif folyóirat munkatársa, pr- és szerkesztőségi asszisztense, szerzője. 2012 és 2014 között a Manyszi weboldalainak technikai szerkesztője. Rövidprózákat és verseket publikál folyóiratokban és antológiákban. Jelenleg Budapesten és Sármelléken él.

evellei2Evellei Kata 1988-ban született Budapesten. Valamivel később kognitív nyelvészetet és modern magyar irodalmat tanult az ELTE-n; jelenleg ugyanitt PhD-hallgató. Verset, prózát és kritikát ír. A Képírás folyóirat szerkesztője, a kulter.hu és a Premier Mozimagazin állandó szerzője. Első kötete Álombunker címmel 2013-ban jelent meg a PRAE.HU kiadásában.

2 Comments

 1. Tisztelt Szerkesztőség !

  Minden személyes érdektől elvonatkoztatva is keserűséggel
  értesültem arról, hogy a jövőben az Apokrif Online mellőzi
  avagy erősen csökkenti a versek megjelentetését
  sajnos így kicsit csatlakozva a napi és hetilapok utóbbi két
  évtizedes tendenciájához
  Botos Ferenc
  középiskolai tanár

 2. Tisztelt Botos Ferenc,
  valóban átalakulóban az Apokrifnál az online szépirodalom-közlés (nemcsak a verseké), amennyiben ezentúl (szándékunk szerint) nem annyira a nyomtatott lapból (ilyen-olyan, terjedelmi, koncepcionális okokból vagy a szerkesztők egyet nem értése okán) kimaradó versek alkotják majd, hanem a szerk. által eleve ide kért és kapott (és, értelemszerűen: elfogadott), valamint a korábbi nyomtatott számokból itt is utánközölt művekből fog összeállni.
  Bízva benne, hogy aggodalmát sikerült eloszlatni, egyben köszönettel is, amiért figyelemmel követi a lap helyzetét, szívén viseli a rovatok helyzetét,
  barátsággal üdvözli,
  a szerk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s