A 2014-es Apokrif Könyvek-pályázat győztes kéziratai (eredményhirdetés)

Az idén első ízben kiírt, két fordulós Apokrif Könyvek-pályázaton az Apokrif és a Fiatal Írók Szövetsége az alábbi három kézirat megjelentetésére vállalkozik (sikeres NKA-pályázás esetén). A kiírási szabályzat értelmében, mivel az első évben a meghirdetett kettőnél eggyel több kéziratot díjaztak a kiírók, a következő évi pályázaton majd csak egyetlen győztest hirdethetnek. Az idei győztes kéziratok szerkesztését, gondozását, promócióját és nyomdai előkészítését a felek közösen vállalják, megjelenésük a 2015-ös év során várható.

A 2014-es győztes pályamunkák:

Bödecs László Semmi zsoltár munkacímű verseskötete

Juhász Tibor Ez nem az a környék munkacímű verseskötete

Szendi Nóra Hiábavaló történetek munkacímű kisregénye

Az Apokrif soros, novemberi felolvasóestjen a pályázat győztesei mutatkoznak be a közönségnek és olvasnak fel műveikből a Roham Bárban (részletek: hamarosan).

Minden pályázónak köszönjük a részvételt és gratulálunk.

A szerzőkről bővebben:

Bödecs László

bödecslaci1988-ban született, Szombathelyen. Az általános és középiskolákat ott végezte, érettségit a Nagy Lajos Gimnáziumban szerzett. 2007 szeptembere óta Budapesten él. 2007-2011-ig az ELTE BTK magyar alapszakos BA-hallgatója. 2011-től a Corvinus Közigazgatás-tudományi Karának igazgatásszervező képzésén tanul, 2012-ben pedig az ELTE-BTK magyar irodalom és nyelvészet mesterszakos hallgatója, nyelvtörténet szakirányon. Verseit 2012 óta publikálja az Apokrif online és nyomtatott változata, valamint (többek között) a Vörös Postakocsi és a Képírás folyóiratok. Cikkei, interjúi, tudósításai az Apokrif Online, a Librarius és az Irodalmi Szemle felületein jelentek meg. A Feketemosó blog jelenleg futó szériájának szerzője.

(művei az Apokrif Online-on)

*

Juhász Tibor

juhásztibi1992-ben született, Salgótarjánban. Egészségügyi szakközépiskolába járt, majd a Miskolci Egyetemre, jelenleg a Debreceni Egyetem hallgatója. Műveit 2012 óta közlik országos folyóiratok, az Apokrif mellett egyebek közt a Palócföld, a Hévíz, az Új Forrás, a Vigilia és a Csillagszálló közölte. Verseivel saját bevallása szerint az a célja, hogy egy sajátos, narratív hangot alakítson ki, mellyel, karaktereket mutatva be és történéseket elmesélve olyan problémákkal tud foglalkozni, melyek személyessége sokakat érinthet.

(Kopott szelvények című verse az Apokrif Online-on)

(felolvasása egy 2013-as Apokrif-esten)

*

Szendi Nóra

szendi1988-ban született, Budapesten, jelenleg Telkiben él. A Városmajori Gimnáziumban érettségizett, 2009-ben az ELTE BTK magyar alapszakos, 2013-tól ugyanitt magyar nyelv és irodalom mesterszakos hallgatóként szerzett diplomát. Korábban a Jaffa Kiadó, jelenleg a Generalpress és Kulcslyuk Kiadó munkatársa. Novellái, regényrészletei és könyvkritikái 2012 óta jelennek meg az Apokrif nyomtatott és online változatai mellett többek közt az Alföld, HVG Online, a Litera, a Műút Online, a Palócföld és az ÚjNautilus hasábjain. Egy éven keresztül volt a Feketemosó blog szerzője. Illusztrációi, képzőművészeti munkái az Apokrif és a 2000 oldalain jelentek meg – első, Tillmann Hannával közös, A tömegközlekedés tiszta élvezete című kiállítása 2014 januárjában volt látható az Attention Alkotóműhelyben.

(művei az Apokrif Online-on)

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s