Feketemosó: Ahogy nézzük

Feketemosó logó

Szép kilátások ezek, mondjuk, lehetne rosszabb, ja, megbeszéltük, hogy a szarságaink nem relativizáljuk. És te, jobban vagy ma? – G. Szabó Sarolta írja a Feketemosót.

„Egy kéz köröz a gitár felett.”

Most jött rá, hogy ezzel a jegyzettel azóta sem kezdett semmit. Ott virít a telefonja képernyőjén a gondosan megírt to do list, mégsem fogy belőle semmi. Ha már naplót nem tud vezetni – „egyszerűen nem megy, basszus” –, legalább írjon néha valamit, valami „irodalmiasabb izét”, legyen eggyel kevesebb gondolat a fejében. De csak egyre több lesz.

Egy ideje jógázik. Két YouTube-csatornát váltogat, mire megvan a tökéletes, tizenöt perces esti nyújtós videó, olyan fáradt, nem érzi a karjait már.

A legutóbbi covidhullám óta cikinek érzi a Tindert. Csak reggel, ébredés után pörgeti, a redőny még le van húzva.
„A redőny egy kedves, kicsi bástya.
A napfénytől leginkább félni lehet.”

Nem találja az új cipője blokkját. Megint bukott tizenötezret, véres cipőt nem tud újra a lábára húzni. Kényszeres kézmosások, a tűzhely nem maradt-e égve – másfél hete kávét sem főzött.

„Szép kilátások ezek, mondjuk, lehetne rosszabb, ja, megbeszéltük, hogy a szarságaink nem relativizáljuk. És te, jobban vagy ma?”

Pedig milyen jó randijuk volt – ezek szerint persze mégsem. Még sosem volt zenész barátja – jól van, most már nem is lesz. Erről nem fog hosszan beszélgetni sem a nagymamájával, sem a barátnőkkel, előbbit nehéz lesz meggyőzni, hogy jól van.

A YouTube megint őt ajánlja, új videót töltött fel, szép a keze, ahogy penget, még mindig szép.

Befejezi a jegyzetbe elmentett verset. Tetszik neki. Soha nem küldi el egyetlen lapnak sem.

„Odanézek, már látlak.”

G. Szabó Sarolta (1992, Budapest) szerkesztő, kulturális szervező, kritikus. Falfirka nevű programsorozatával az irodalmat népszerűsíti, az eseményeken szerzők olvasnak fel saját műveikből, 2017 óta.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s