Az Apokrif is csatlakozik a Szófa kezdeményezéséhez

Az Apokrif irodalmi folyóirat szerkesztősége izgalommal vegyes büszkeséggel jelenti be, hogy lapunk is csatlakozik a Szófa invenciózus kezdeményezéséhez, melynek keretében további hat remek kiadvánnyal (Alföld, Eső, Kalligram, Látó, Székelyföld, Tiszatáj) együtt, közös előfizetési csomagban válik online módon elérhetővé az olvasók széles köre számára. E nemrégiben indult platform olyan – Magyarországon ez idáig nem látott – lehetőséget biztosít az olvasóknak, melynek keretében a legszélesebb spektrumú válogatással készült, kompakt csomagban kaphatják kézhez az éppen születő irodalom és írott kultúra legizgalmasabb termékeit, többek között az idei évfolyamtól fogva már az Apokrif legfrissebb lapszámait is.

A Szófa egy olyan online irodalmi portál, melynek előfizetője (a lap saját fejlesztésű tartalmai mellett) hét kortárs irodalmi lapot kap egy kávé áráért!

A virtuális Szófán egyetlen előfizetéssel olyan kortárs irodalmi újságok olvasójává válhatunk, mely folyóiratok olvasásának nehézsége az online térben történő elérésükkel egy csapásra megoldódik.

A Szófa irodalmi portálon keresztül online előfizethetünk a Kalligram, a Tiszatáj, a Látó, az Alföld és a Székelyföld irodalmi havilapra, valamint a negyedévente megjelenő Esőre és a kezdeményezéshez legfrissebben csatlakozott, szintén negyedéves (továbbá tizennégy éves fennállása óta először mostantól előfizethető) Apokrif irodalmi folyóiratra.

A Szófa előfizetésével bárhol, bármikor virtuálisan kézbe vehetjük ezeket a kiadványokat, legyen szó utazásról, kávézóban ücsörgésről vagy otthoni olvasgatásról a kanapén – ha van –, akár igazi szófán!

A portál megálmodója és tulajdonosa, Mohácsi Árpád, illetve lapalapító társai, Bánki Éva és Götz Eszter úgy gondolták, szükség van olyan irodalmi portálra, amely – mivel anyagilag független – megengedheti magának azt a luxust, hogy kívül álljon a napi politikán, és szabadon követhesse a legmagasabb esztétikai értékeket. Az alapítók, mint bemutatkozásukban is olvasható, büszkék rá, hogy a Szófán olyan szerzők és folyóiratok is békésen kooperálnak, akiknek politikai elkötelezettsége homlokegyenest ellentétes. Mindezek mellett a Szófa nem titkolt vágya az irodalom demokratizálása. Céljuk, hogy bárki, bárhol egyszerűen, kedvező áron és azonos feltételek mellett juthasson hozzá a legfrissebb magyar irodalomhoz. A Szófa büszke az integrációban betöltött szerepére. Platformot biztosít a rendszerváltás után kivándorolt értelmiségi nemzedéknek a kétoldalú kommunikációra, a művészeti eredmények publikálására. Bevonja a külföldön letelepedett művészeket a kortárs kulturális életbe, biztosítja, hogy a kortárs magyar irodalom az egész magyarul beszélő közösség számára egyszerűen és gyorsan elérhetővé váljon.

A Szófán olvasható tartalom részben ingyenesen, részben előfizetéssel olvasható.

A portál olvasótermi tartalmainak eléréséhez, a benne megtalálható hét irodalmi folyóirat előfizetéséhez, mindösszesen egy egyszerű regisztrációs folyamat szükségeltetik. A szolgáltatás – mely ide kattintva ingyenesen kipróbálható – ára mindösszesen havi 1250 forint.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s