Sosem voltunk és sosem leszünk normálisak

14. Ördögkatlan Fesztivál

Hiányzott a hegyet szántó ördög legendája, a fűben ülős színház, a poros láb és a mindent átszövő szabadság. A hajnalig tartó fröccsös-zsíroskenyeres szórakozás Sanyi bácsinál, a délelőtti pihegés Uno-partival a beremendi strandon. Az árnyékban hűsülő felolvasások, a mindenhol felbukkanó Wombo zenekar.

A nélkülözésnek végre mindjárt vége, augusztus 3-tól ismét lesz Ördögkatlan Fesztivál, és talán csak most hiszem el, hogy tényleg és valóban lesz. Program program hátán, én meg két és fél perce csapongok a klaviatúrán, hogy mit várok legjobban. Izgi lesz a hamletezés a k2 Rosencrantz és Guildenstern halottjával és a Hamletjével. Nagyon kíváncsi vagyok a Freeszfe Egyesület előadásaira végzős színészekkel a kövesdi csikófuttatóban, csak hogy kettőt említsek most – de tudnék még –: az Átlépted a küszöbünk az utolsó Zsámbéki-osztály élményeit dolgozza fel a színészek szövegei mentén a felvételijüktől addig a pillanatig, amíg osztályfőnökük felmondott; a Levegőt!-ben tizenkét egyetemi polgár/forradalmár vonul ki a természetbe, miután egyetemükön úrrá lett a bürokratikus káosz. Kiválóan gazdag repertoárral érkezik a díszvendég Nézőművészeti Kft., az idei Jövőtáncban pedig Gera Anita, Góbi Rita és Tóth Laura dinamikus improvizációjában, Kovács Jeromos zenejével lehet belemerülni nyakig.

Olyan csillagos eget, mint ott, én még sehol sem láttam. Lehet majd jó sokáig ugrándozva bámulni a focipályás koncerteken, Galaxisokon, 30Y-on, Péterfy Borin, Kiscsillagon, Besh o dromon meg Szabó Balázson, de főleg Törőcsik Marinak szóló Mozart Requiemen a beremendi kápolnánál.

Különleges lesz. Ki vagyunk éhezve a tisztességes offline kultúraadagra, a mezítláb csattogós forróságra. Jó lesz megint együtt. Nem hívjuk fel már Törőcsik Marit, a fesztivál fővédnökét a megnyitón, nincsen hozzá elég hosszú telefonzsinórunk. De megígérhetjük neki is, Cseh Tamásnak is, hovatovább mindenkinek, hogy rájuk fogunk gondolni, amikor üvöltjük, hogy Nem vagyunk normálisak.

14. Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány – Villánykövesd – Mokos Pincészet – Beremend – Vylyan Terasz, 2021. augusztus 3-7.

Az idei fesztivál díszvendégei: Bereményi Géza, a Nézőművészeti Kft., az idén huszonöt éves Pannon Tükör és Pál István Szalonna is.

Nagy Éva ’86 óta él Budapesten. Színháztudomány szakos bölcsész (2013), „9-17 óra” között Bátor Táboros kommunikációs és marketing manager, azon kívül a nyolcadik kerületben sétál, önkéntes, olvas, színházat fogyaszt és csinál nyughatatlanul. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s