Nézem ezt a tíz éve vegángépet (Feketemosó)

Feketemosó logó

Jon egy vegán testépítő. Növényen hizlalt testi fölény. Bejössz, elkezded te is szívni az oxigént, és már beléd van írva, hogy apád megmenti a bolygót, és még az esztétikát is kimaxolja Semság Tibor írja az Apokrif blogját.

Semság Tibor
Semság Tibor

Nézem ezt a tíz éve vegángépet, videóblog, a youtube az új TV, ez a műfaj az új szappanopera, azzal a kitétellel, hogy a hétköznapiság az új egzotikum. Szóval hogy most húsdiétán van. Csak hús. Összereppennek a vadabb kultisták a kommentszekcióban, vége, Zöldség Rendőrség elbukta, feladta, akármi legyen is a baja (vastagbélgyulladással kezelték-kezelte magát hosszú évekig…), akkor sem szabadott volna átállni a sötét oldalra. A Tudományra kellett volna hallgatni, vagy csak elviselni a fájdalmat mindenáron, írták. A Tudomány Gojiman személyében érkezett meg a vegán oldalról, dietetikus stúdiumok, mesterszak, mindjárt kezdi a PhD-t, tudja, higgyél neki, vagy ne, ne bízz a nagy T-ben (Feyerabend dörzsöli a kezét), amúgy sem követte évekig a Rendőr életét, idejön a mi kedvenc videóblogunk alá érvelni komolyan, persze, csak nem tudja, hogy a Rendőr már mindent kipróbált, valószínűleg. Csak gyümölcs egy-két hétig, a cél a detoxikálás. Magas szénhidráttartalmú vegán diéta. Magas zsírtartalmú vegán diéta (ez vált a be a legjobban, a hámréteg a legjobb állapotban ettől). Magas proteintartalmú vegán étrend (a túl sok fehérjebevitel nagyon megterheli a veséket, tudtam meg, de azért bevisz annyit, kiszámolta, hogy az edzéseit megfelelően kiregenerálja). De amúgy meg mindent már régóta OMAD-ba ad be. One meal a day. Egyszeri étkezés. Az időszakos böjt középhaladói csinálják. Tizenhat óráig nem viszel be kalóriát, a szervezet belép a böjt üzemmódba, beüt a növekedési hormon, mehet rá a workout. Ez a minimum, mármint a 16. Ehetsz kétszer, talán háromszor is a 8 órás kereten belül. Komolyak: 24. Biztos belépsz. De még lehet, hogy hallgat Gojimanre, lehet, hogy megcsinálja a komoly orvosi vizsgálatot 800 dollárért, csak most jól van, a marhadiétára elmúltak a tünetek. Gojiman szerint bizonyos parazitákat a bélben sosem sikerült kiirtani, ezért van. A Rendőr vall és vonakodik. Túl régóta kezeli önmagát, aki a gyümölcsökért utazott Tájföldre Kanadából a barátnőjét odahagyva. Túl sok variációt kipróbált (a fönti lista csak halovány propedeutika a rendkívüli mennyiségű részlethez képest), aki egyszer megkívánta a tojást (eredmény: kevesebb feliratkozó a csatornára). Komolyabb böjtölések is voltak, a legkomolyabb fajtákat kevés ideig, pár napos vízböjtök gyakorlásképpen, egyszer egy 64 órás szárazböjt történt a chiang mai-i albérletben. Ha megvan a 40 napos vízböjt, eljön Vegán Jézus. Jó, ez csak vicc. Csak az önerősítő gesztusok közben elvetett humor. A szervezet mielőtt az izmokat építené le, előbb a már sérült sejteket kezdi felhasználni.

Jon Venuséknak megjött a baba. Jon egy vegán testépítő. Növényen hizlalt testi fölény. Bejössz, elkezded te is szívni az oxigént, és már beléd van írva, hogy apád megmenti a bolygót, és még az esztétikát is kimaxolja. Vlogot csak őszintén lehet csinálni. Mondta a Rendőr is. Szerinte csak ő meg Vegan Gainz az őszinték. Vallanod kell, még azt is, hogy a kutyád és a barátnőd már nem érzik jól magukat a lakásban a magas rosttartalmú étrended miatt. Sokat kell törődni a feliratkozókkal. Angyalszemű Simnett megnyugtat, hogy attól még bent maradsz a körben, hogyha a darázs belepetézik a fügébe, bátran megeheted. Ha Simnett márkáját választod, és használod a kuponját, akkor 10% kedvezmény a növényalapú fehérjeporra (volt pár panasz a kommentfalon, hogy miért kerül háromszor annyiba, mint a marhából készített).

Hogy a laikus-szakértő, ez a sajátos, új hibrid faj ne tudná, ne tudná akár jobban? Ha mindig önmagán méri le az elolvasott könyvek utáni kísérletekben mennyit gyógyul a test a perfekcionista álomgépben ülve, méricskélve folyton a változókat adott időintervallum alatt? De a Rendőr észrevette már, hogy akármennyit hoz is be akármelyik típussal, valahogy egy változót eltol az Élet, egy probléma kiújul mindig. Most mi legyen a következő állomás? Az 5 napos malajziai túra duriántisztulással nem jött be annyira (gonosz varjak voltak a gettóhotel körül), de az óceáni hullámok csapásai újra hívják őt, gyere délre. 

Nincs új vlog. Nézem Simnettet. Felrakjuk együtt az új bambuszból készült húzódzkodót. Kristály, a barátnője tartja a kamerát. Apró bocsánatkérések az unalomért. Vége. Emelkedik a drón a kertben, a málénagy vancouveri fenyvesek azt üzenik, amit a nagyi is mindig mondott. Hogy az egészség a legfontosabb. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s