Falfirka #19 – Karácsonyi különkiadás

Falfirka – Irodalom a szerzők hangján. Fél óra irodalom munka utánra – mozi előttre. Csak a szöveg és a szerző.

Írók, költők olvasnak fel háromhetente a középkori városfalnál, a Kálvin tértől néhány percre.

Falfirka #19 – Karácsonyi különkiadás  

Karácsonyi Falfirka a Budapest Bike Maffiaval (BBM) közös szervezésben. Erdős Virág és Gede Márton olvasnak fel saját műveikből, majd közös beszélgetés a szerzőkkel és a BBM önkéntesével, a MyBudapest Photo Project koordinátorával, Fekete Bernadettel.

Budapest Bike Maffia különleges projektjein keresztül segít rászorulókon, bővebb információ itt: http://bbm.hu/bemutatkozas/kik-vagyunk/

A BBM idén harmadik alkalommal hívta életre a MyBudapest Photo Projectet: hajléktalan embereket kértek fel, hogy fotózzák le Budapestet, ahogy ők látják. Az alkotásokból kiállítás, majd naptár készült. Bővebben: http://bbm.hu/my-budapest-photo-project/?fbclid=IwAR1i0Hs2JO6wFztcnGeWs8n41kht24oQzYCcLEj0jrnKGeo4uIMTS9t7F2o

A helyszín ezúttal nem a Városfal, hanem az attól csupán két percre található Labor Bp galéria. Az esemény után megtekinthető a Városfal, a Falfirka állandó helyszíne. Januártól itt folytatódik a Falfirka, a 2019-es felolvasások eseményei folyamatosan kerülnek fel ide: Falfirka – Irodalom a szerzők hangján.

A Falfirka kortárs irodalmi felolvasássorozat 2017. április 11-én, a magyar költészet napján indult. Azóta háromhetente olvasnak fel a meghívott szerzők saját műveikből a pesti városfal egy hosszabb darabjánál, ami a Kálvin tértől néhány percre található. Minden alkalom harminc perces, így ideális kikapcsolódás munka utánra – mozi előttre. Az eseménysorozat a József Attila Körrel közös szervezésben valósul meg. Szerzők, akik felolvastak a Falfirkán: Kovács Kristóf, Ferencz Mónika, Krusovszky Dénes, Sirokai Mátyás, Czinki Ferenc, Nagy Kata, Fehér Renátó, Szolcsányi Ákos, Györe Bori, Papp-Zakor Ilka, Németh Bálint, Nyerges Gábor Ádám, Szőcs Petra, Csepregi János, Piros Vera, Urbán Ákos, Csutak Gabi, Simon Bettina.

Az esemény további részletei a Facebook-on olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s