Falfirka – Irodalom a szerzők hangján (programajánló)

Fél óra irodalom munka utánra – mozi előttre.

fb_cover

Írók, költők olvasnak fel háromhetente a középkori városfalnál, a Kálvin tértől néhány percre.

A Falfirka kortárs irodalmi felolvasássorozat 2017. április 11-én, a magyar költészet napján indult. Azóta háromhetente olvasnak fel a meghívott szerzők saját műveikből a pesti városfal egy hosszabb darabjánál, ami a Kálvin tértől néhány percre található. Minden alkalom harminc perces, így ideális kikapcsolódás munka utánra, mozi előttre. Az eseménysorozat a József Attila Körrel közös szervezésben valósul meg.

Írók, költők, akik eddig felolvastak a Falfirkán: Kovács Kristóf, Ferencz Mónika, Krusovszky Dénes, Sirokai Mátyás, Czinki Ferenc, Nagy Kata, Fehér Renátó, Szolcsányi Ákos, Györe Bori, Papp-Zakor Ilka, Németh Bálint, Nyerges Gábor Ádám, Szőcs Petra, Csepregi János.

A következő alkalom szeptember 11-én lesz, Piros Vera, költő fog felolvasni. További részletek: https://www.facebook.com/events/255640848398270/

Piros Vera költő, író, francia nyelvtanár Budapesten született. Jelentek meg versei többek között az Élet és Irodalomban, a kulter.hu-n, a Hévíz folyóiratban, a Liget folyóiratban és a ROSTban. Verseskötetet Lisszabonról, Portugáliáról tervez írni. Rendszeresen ingázik Budapest és Lisszabon között. Verseiben a portugál főváros melankóliája, az úton levés impulzusai lüktetnek.

Szelényi_Károly.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s