Újra van filmrovat az Apokrif Online-on!

Weboldalunkon korábban nem csak irodalommal, színházzal, szépírásközléssel foglalkoztunk, hanem filmvilággal is, ám hosszú ideje kikoptak a mozgóképes témájú cikkek az oldal kínálatából. Vágásszünet, és most következzék az akciójelenet!

Rövidesen újraindul az Apokrif Online-on a filmes rovat, amelynek új szerkesztője Szabó Dárió (költő, szerkesztő, sportújságíró, film- és irodalomkritikus) lesz.

A rovatban eleinte csak havonta két filmes publicisztika fog megjelenni. Új rovatvezetőnk és az általa megkeresett szerzők célja is az, hogy terjedelmesebb, alaposabb, esszéisztikus írásokkal gazdagítsák, pezsdítsék a hazai filmkritikai diskurzust, ráadásul nem csupán aktuális alkotások kerülnek majd górcső alá, hanem klasszikusok is újraértelmeződnek, rég elfeledett, noha fontos filmek, sorozatok is felelevenítésre kerülnek új értelmezési dimenziókhoz jutva, mely mindenképp hiánypótlónak tűnik a hazai sajtó filmes berkeiben.

A rovat augusztustól fog közölni, az első hónapban Vigh Martin nyitja majd a sort, aki a Megáll az idő című magyar filmklasszikust vizsgálja a jelenünkből nézve, őt pedig Vas Máté követi, aki a Volt egyszer egy… Hollywoodról fog értekezni az azóta a film margójára megjelenő kötet kontextusában. Ezt követően (vélhetően nem teljesen ebben a sorrendben) Veréb Árnika, Lubianker Dávid, Király Csenge Katica, Rudas Dóra, és még sokan mások szélesítik a horizontot.

Nagyon fontos, hogy szerkesztőnk kiemelten szeretne időt fordítani a tehetséggondozásra is, ezért folyamatos a rovathoz való jelentkezés a fiatal szerzők számára, de tapasztaltabb kritikusokat is nagy szeretettel várunk!

Szerkesztő:

Szabó Dárió (1996) költő, szerkesztő, kritikus. A Büntető.com főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s