Beleesni a Katlanba idén is (programajánló)

35971799783_78a87080d5_z

Idén is megrendezik a Völgy barátságosabb kisöccsét, az Ördögkatlan Fesztivált. Immár 11. alkalommal lehet Pécstől nem messze, a Villányi borvidék szívében eltölteni egy szivárványnál is színesebb, Beck Zolinál is lazább hetet.  A helyszínek nem változtak, a fesztivál összművészeti jellege sem, és valószínűleg a családias hangulat is marad.  Lehet borozni a szőlősben, Háy Jánost hallgatni a Vylan teraszon, színházi előadást nézni, koncertre menni, workshopokon részt venni, kovácsolni, cirkuszi mutatványokat látni, a lista szinte végtelen.

Összművészet

Idén négy díszvendége van a fesztiválnak: irodalomnak leköltözik a Magvető Kiadó, zenében Snétnerger Ferenc, aki hozza a tanítványait is, illetve még Alindával is lesz egy beszélgetés (!), a színház világából pedig a Sztalker Csoport és a K2 színház gazdagítja a fesztivált. Persze ennyivel nincs vége. Tovább erősíti a színjátszás vonalat a Katona József színház és a Vígszínház és egyéb társulatok, valamint egy Martin McDonagh és egy Tennessee Williams darab. A Magvető Kiadó napi programján túl lesz még beszélgetés Szörényi Leventével, Gyarmati Fanni naplója, de mindezen túl slam poetry is várható. Zeneileg szinte minden stílusú fesztiválozó jól jár: kamarazene (találkozások), jazz (Snétberger, Santa Driver), balkán (Fanfara, Poklade), népzene (Servet, Privlaka, Csík zenekar). De el lehet játszani a magyar alter bingót is egy egész szép fellépősorral: Kiss Tibi, Beck Zoli, Lovasi András, Lázár testvérek, Frenk, (halál;orgazmus), Kistehén, Óriás, Parno Graszt, Bohemian Betyars, Sorbonne Sexual… És persze a francia Wombo Orchestrát sem érdemes kihagyni.

35971797193_b536ab76e4_z
forrás: ordogkatlan.hu (Vargha Márk)

Összes helyszín legjobbika

A fesztivál elhelyezése több szempontból is szerencsés. A helyszínek négy falu között oszlanak meg, a Villányi borvidéken, így finom borokat nem nehéz találni, sőt az egyik legszebb helyszín pont egy borászat: a Vylan terasz. Másik előny, hogy közel van Pécshez. Külön Pécsi bölcsész udvar lesz, valamint könnyűzeneileg járunk igazán jól: egyrészt nem véletlen, hogy Lovasi a Kiscsillaggal minden évben lejön, másrészt a 30Y rajongók tényleg el lesznek kényeztetve. A banda rekordhosszú koncertet szokott itt adni, ezen kívül Beck Zoli külön szerzői estet tart, a Beck testvérek beszállnak az Anima Sound System mellé meglepetés vendégnek, valamint a 30Y fotósa/grafikusa munkáiból tárlat tekinthető majd meg.

Összgeneráció

A hangulat továbbra is családiasnak ígérkezik, amit a szervezők nem csak a kis fesztivál jelleggel, hanem programokkal is próbálnak biztosítani. Kézműves foglalkozások, kovácsműhely, bábjáték, jazzjátszótéren közös zenélés, cirkusz, vásár és kertmozi – ez a sokszínűség garantálja, hogy idén is tömény és hangulatos fesztiválra lehessen számítani, az eddigi ördögkatlanok stílusában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s