Feketemosó: Megtalálni a szerelmet

feketemoso-kisebb– Azt hiszem, ma embert fogok ölni – mondta ismét András és belenézett a pincérnő szemébe, aki ezzel el is tűnt, majd pár perc múlva megjelent egy presszókávéval és egy croissant-nal. Vajna Ádám írja az Apokrif naplóját.

András körülnézett a kávézóban és kijelentette:

– Azt hiszem, ma embert fogok ölni.

Nem figyelt fel rá senki a pincérnőt leszámítva, aki odaállt elé és megkérte, hogy legyen szíves mondja hangosabban, hogy mit szeretne rendelni, mert az előbb nem hallotta.

– Azt hiszem, ma embert fogok ölni – mondta ismét András és belenézett a pincérnő szemébe, aki ezzel el is tűnt, majd pár perc múlva megjelent egy presszókávéval és egy croissant-nal.

– Bocsánat, de én nem ezt rendeltem – mondta András, aminek hatására a pincérnő arcán az ijedség halvány jelei tűntek fel egy pillanatra, de gyorsan erőt vett magán, bocsánatot kért és elviharzott kezében a kávéval és a péksütivel.

András újból körülnézett és megpillantott a tükörben egy lányt, aki épp mögötte ült és Örkény egyperceseket olvasott. Megfordult és megkérdezte a lányt, mit olvas.

Örkény egyperceseket olvasok – mondta a lány.

Az jó – mondta András. – Azt hiszem, ma embert fogok ölni – tette hozzá.

Az jó – mondta a lány és újból belemélyedt a könyvébe.

András felállt és elindult a mosdó felé. A WC-ajtókhoz vezető folyosó végén egy szétázott sminkű harmincas nő sírt. Hatalmas szemei voltak, és gyönyörűen tiszta arcbőre. Angyal, jutott eszébe először Andrásnak, de aztán elég gyorsan merevedése lett.

Mi a baj? – kérdezte, amint odaért, de a nő csak sírt tovább. – Azt hiszem, ma embert fogok ölni – jelentette ki végül András.

Én is – nézett fel a nő, és beleszúrta a körömreszelőjét András nyaki ütőerébe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s