Szendi Nóra regényrészlete (online megjelenés)

Csevegés

hello

Kitörölte.

hello

Kitörölte.

hello.

Kitörölte.

heló. Nézte. Utánabökött egy felkiáltójelet.

Kitörölte.

hello

Véletlenül entert ütött. Nézte. A visszavonhatatlanság tárgyilagos csetbuborékában lebegett.

Faszba. Sorompó le, vége a végtelenre tervezett tépelődésnek. Odáig sem jutott, hogy hosszú vagy rövid o, valószínűleg mégis sziát kellett volna, és akkor mélyvíz. Jó. Tehát hello. Nézte. A szó visszameredt rá ékezettelen, üres szemgödrével. Ha már így esett, talán nem is kéne folytatni. Egyszerűen csak úgy odaköszönt, mint az utcán szoktak. Ha ott lehet, itt is lehet. Nem kötelező visszaköszönni. Nem is érdemes.

Pipajel. Látta, óra, perc. Látta, vagyis nézi. Ír.

szia

Újabb érv. Sziát kellett volna. Most vár, mert látja, hogy ő látja. Valamit produkálni. Mit is akart egyáltalán. Ez a hello taccsra vágta. Beakadt. Lúpolni kezdte magát, mint valami idétlen jódlizás. Egy helyreigazító szia esetleg hatástalaníthatja, majd lassan pötyög, addig is telik az idő. Vagy eleve levelezés-üzemmód. Ablak be, redőny le, csendespihenő. Mit kell ez a durrbelézés, kinek lesz az jó. Szövegszerkesztőben. Helyesírás-ellenőrzőt kikapcsolni, az kurva idegesítő. Esetleg dupla sorköz, attól hosszabbnak tűnik, és akkor hamarabb elkészül vele.

mi a helyzet?

Óra, perc, plusz öt. Még mindig látszik a hello. Azóta se jutott eszébe semmi, ezért azt válaszolta, hogy semmi. Különös, biggyesztette hozzá egy idő múlva, mintegy árnyalásképp.

Látta. Csend. Mármint rádió-, mondjuk amúgy is. Nézte. Újraolvasta hellótól különösig. Semmi. Összegezve a dolgok jelen állását: akta lezárva, köszönt, udvariasan jelezte, hogy részéről köszönőviszonyban vannak, de momentán egyéb közlendője nincs, majd máskor beszélnek. Látni mindenki látott mindent, akinek még eszébe juthat valami, mondja. Lehet, hogy a túlfélen már rég lezajlott egy odébbmenés, ő meg itt egyedül néz, mondjuk amúgy is. Akkor most kicsit odébbmegy.

Odébbment.

Eszébe jutott valami. Lehet, hogy ilyenkor az illik, hogy fordítva is meg legyen kérdezve a helyzet. Megkérdezte, biztos, ami biztos.

ja hát képzeld összejött amit múltkor meséltem:)

szóval ez most elég jó.

meg hát tavasz meg minden:))

Gyorstüzelés. Rögtön három mondat, piff, piff, piff, a másodperc tört része alatt.

Amit a múltkor mesélt. Meg hogy tavasz. Ez hogy jön ide, és hogy jön ahhoz, amit a múltkor mesélt. Talán kiderülne, ha kiderülne, hogy mit mesélt múltkor. De nem fog kiderülni, mert ez a beugró, hogy erre most emlékezni kell. Az emberek mindig mesélik, hogy ez volt, meg az volt, ez ezt mondta, az meg azt mondta, hogy lehet erre emlékezni. A lényeg, hogy volt valami, és az jó.

Leírta, hogy az jó.

Majd még hozzátette, hogy ja, de ezt már a tavaszra értve. A tavasz stimmel, ez csak nem valami kódolt hülyeség, amire specifikusabb a helyes válasz.

látom most is bőbeszédű vagy:))

Ezt nyilván vicc, mert van mögötte szmájli. Belejön lassan, bármi is volt az eredeti cél. Beírta ismét, hogy ja, ez az előbb is működött: mintha valami lendület svungja legyintette volna meg, talán a bizonyosságé, hogy kezd rálelni a hangjára. Kapott egy teli szájjal röhögő szmájlit. Aztán íródott még egy mondat.

nincs kedved vmikor meginni vmit?

Felbátorodott, már-már közlékennyé vált.

nem szoktam inni

teát se? semmit?:)

Elgondolkodott.

kb vizet

Elgondolkodott.

jó akkor nem iszunk meg vmikor egy pohár vizet?:)

Igyanak meg egy pohár vizet. Elgondolkodott. Hogy egyáltalán meg tudna-e inni együltő helyében egy pohár vizet. És azután mi lenne, ha megitta. És erről hirtelen eszébe jutott, hogy mi lett volna a hello után.

ok

Nem ez lett volna, mert azt pont most késte le.

szuper:) mikor lenne jó?

Nem gondolkodott.

bármikor

hnap?

Nem gondolkodott.

ok

A magába szippantó nulla a hello végéről, ezúttal szókezdő helyzetben. Lúpolás. Egybites transz. Nem gondolkodott. Megtalálta a választ. A végén sziával köszönt. Mindenki látott mindent.

Ült. Nézte a két sziát a visszavonhatatlanság talányos csetbuborékaiban. Egy kicsit leeresztett. Várt. Látszott, hogy már nem fog történni semmi. Elgondolkodott. Holnap.

Talán mégis jobban kellett volna vigyázni az enterrel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s