Apokrif-szerzők dedikálási időpontjai a 85. Ünnepi Könyvhéten

Az alábbiakban csokorba szedjük olvasóinknak a Könyvhéten feltűnő apokrifos szerzők dedikálási időpontjait, bízva benne, hogy minél többen fordulnak meg náluk és elégedetten, aláírt példánnyal távoznak.

szirano_cimlapSzerzőink közül Nyerges Gábor Ádám kezdi a dedikálások sorát, aki 2014. június 13-án pénteken 13 órától várja olvasóit a Fiatal Írók Szövetsége standjánál, a Vörösmarty téren. Nyerges (korábbi kötetei mellett) tavaly novemberben megjelent első, Sziránó című kisregényét dedikálja majd. A könyvről itt közöltünk ajánlót, külön facebook-oldala is van, a dedikálásnak pedig facebook-eseménye. “Nyerges Gábor Ádám ezt a roppant összetett, valójában nehezen megnevezhető, bizonytalanságokkal teli ám mindannyiunk érzelmi életében oly perdöntő – bizony: életre szóló – élményt olyan részletgazdagon, s így olyan evokatív erővel ábrázolja, hogy az olvasó bele-beleborzong.” – írja a könyvről a Népszabadság kritikusa, Balogh Ernő.

*

Tinkó Máté - Amíg a dolgok rendeződnekTinkó Máté is 2014. június 13-án pénteken dedikál, szintén a Fiatal Írók Szövetsége standjánál, 17 órától. Tinkó első, Amíg a dolgok rendeződnek című verseskötete a napokban jelenik meg. Az olvasó akár az Apokrif Onlineon közölt könyvelőzetesből, akár a kötet facebook-oldaláról is tájékozódhat, valamint elmehet a könyv holnapi bemutatójára, melynek facebook-eseménye itt található meg. Schein Gábor így ajánlja figyelmünkbe a könyvet a fülszövegben: “Az Amíg a dolgok rendeződnek egy lefegyverzően őszinte, tehetséges fiatal költő bemutatkozása. Fogadják szeretettel.”

*

GarázsmenetFehér Renátó két alkalommal is dedikálja ugyancsak a napokban megjelent, bemutatkozó verseskötetét, a Garázsmenetet: először 2014. június 14-én szombaton 13 órától a Magvető Vörösmarty téri standjánál, majd 16 órától a Liszt Ferenc téri össz-magvetős dedikálás keretében is. Kötetét itt ajánlottuk az Apokrif Online-on, könyvbemutatójának teljes felvételét (és Nyerges Gábor Ádám a helyszínen elhangzott paródiáját) itt közöltük. A kötet fülszövegében ezt olvashatjuk: “Fehér verseiben az én, a lírai alany általában egy közösséghez képest próbálja megtalálni saját identitását, lett légyen az a család, a nemzedék vagy a nemzet. Ezért költészetének alanyi és közéleti regisztere nem is annyira egy tőről fakad, mint sem inkább közös kontextusba olvad össze.”

*

álombunkerEvellei Kata zárja az apokrifos dedikálások sorát, aki a József Attila Kör standjánál, a Vörösmarty téren 2014. június 14-én szombaton 17 órától dedikálja majd tavaly a PRAE.HU gondozásában megjelent, Álombunker című első verseskötetét. A könyvet ugyancsak ajánlottuk az Apokrif Online-on, de akár saját facebook-oldalán is ismerkedhet vele az olvasó. Ahogy Murzsa Tímea írja könyvkritikájában: “Az Álombunker jellemzője, hogy nagyon egyszerű sorok mögé bújtat megrendítő tartalmakat. A nagyszülő tematikájú versek, illetve a barátságról szóló versek kiemelkednek ebből a szempontból. A közhelyes, cukormázas szavak helyett a kiszolgáltatottság és a kötődés fájdalmas volta jelenik meg. A nő gyermekké lényegül, védelemre szorul. Megteremti hát magának az Álombunkert.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s