Szalay Álmos: Két jelzőlámpa van Pápán, tudtad? (programajánló)

Ezúttal szerzőnk, Szalay Álmos új darabjának bemutatójára invitáljuk kedves olvasóinkat:

Kiszabadulni, visszapörgetni, szétfeszíteni. Egymástól, belőled, a terünkből, az időnkből. Egymást, téged, a terünket, az időnket. Összepakolni a jeleinket, mondatainkat, cókmókjainkat. Lépésről lépésre. Ágról ágra.

Két jelzőlámpa van Pápán, tudtad? 
vihar egy részben

Bartalis Blandina és Pigler Bence

Dramaturg: Nagy Éva
Vizuális rendező: Szilágyi Tekla
Fények: Almási Tamás

Írta és rendezte: Szalay Álmos

Helyszín és időpont: Szív-kamara (1064, Podmaniczky  u. 61.)

2012. május 5-6. 19.00 óra

Találkozik egy lány és egy fiú. (Hogyan is lehetne másképp, ugye.) Először azt hiszik, csak egy pályaudvaron. Mint mindenki, ők is vágynak és várnak az idillre, arra a zárt és nyugodt kis üvegbuborékra, amibe belekerülve a külvilág megszűnik. De hogyan lehet belekerülni? És tudnak-e vele kezdeni valamit, ha már benne vannak? Felismerik-e a lehetőségét?

Kapcsolatuk bemutatott rövidke fázisaiban egy a közös: valamelyikük mindig menekülne ebből a térből, ebből az időből, a másik fél elől. Csapdák ők egymás számára – de ez legalább kölcsönös.

A színészek a szerepükről:

Bartalis Blandina (Sára): Sára nehéz döntés előtt áll: maradjon egy szenvedélyes kapcsolatban, egy „gyönyörű viharban”, ami közben felemészti, vagy lépjen ki belőle? Meddig küzdhetünk egy kapcsolatért magunkkal és a másikkal? Ha elengedjük lesz-e még egyszer ilyen szerelem? Minden ember életében eljön a pillanat, amikor nem tudja, az eszére hallgasson, vagy a szívére. Akárhogy is, azok az emberek, akik mellé sodor minket az élet nyomot hagynak bennünk, formálnak minket. Bennünk élnek hosszabb-rövidebb ideig, amíg megtaláljuk azt, aki mellettünk marad egy életen át. Sára egy szerelmes fiatal lány, aki harcol, hogy megmentse a kapcsolatát, ami a mai világban sajnos egyre kevésbé ”divatos”. A kérdés az , mikor kell a saját boldogságára gondolnia, hogy ne sérüljön tovább. Van amikor két ember csodálatos utat jár be együtt, de egyszer csak másfelé vezet az útjuk…

Pigler Bence (Bence): A történetből semmi konkrét információt nem kapunk a Fiú eddigi életéről. Nem tudjuk hány éves, mivel foglalkozik, hol lakik, mi érdekli, semmit. Egyetlen egy dolgot tudunk róla biztosan: nagyon fontos neki a Lány. Arról, hogy ezzel mennyire van tisztában, hosszasan lehetne vitatkozni. Szerintem az alapkérdés, ami a fejében jár: ki ez a lány és meddig lesz itt? Fél, ha veszélyben látja a szabadságát. Nem akar egyedül lenni, de egyszerűen nem képes a lányt közel engedni magához. Mikor boldog lehetne, arra gondol: vajon meddig? Pont ezzel ront el mindent. Kár érte, mert rendes srácnak tűnik.

Információ és jegyrendelés Kalamár Szankoonál, a kalamarszandra@freemail.hu email címen, a 30/2261405-ös telefonszámon vagy facebookon!

1 Comment

  1. Sіnging worship songs is sweet howevеr that?s not the only solution to worship.?
    Daddy said, maybe to make Larry stop singіng.

    ?There are ⅼots of waүs to worshіp.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s