versmob 0411 (film)

versmob 0411 from versmob on Vimeo.


versmob 0411 (sic!) címmel egy független dokumentumfilm és egy kisjátékfilm készült a költészet napjára. A filmeket két húszéves egyetemista, Sarlós Dávid és Gyaraki Dávid, és huszonéves fiatalokból álló önszerveződő csapatuk készítette. Január óta szerte az országban (Győr, Sopron, Budapest, Szeged, Szajla, Pécs) 44 kortárs magyar költővel beszélgettek a vers, az írás, az olvasás helyéről és szerepéről ma, 2011-ben. A fiatalok azt szeretnék megmutatni a nagyközönség számára, hogy a vers napjainkban egy vagány, és nagyon is elő dolog.

A filmben megszólaló költők: Bajtai András, Beck Zoltán, Bereményi Géza, Bertók László, Busa Pista, Can Togay, Csobánka Zsuzsa, Csukás István, Dunajcsik Mátyás, Falcsik Mari, Gergely Ágnes, Juhász Ferenc, K. Kabai Lóránt, Kántor Péter, Kányádi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Lili, Kollár Árpád, Kovács András Ferenc, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lanczkor Gábor, Lator László, Lovasi András, Marsall László, Nemes Z. Márió, Oravecz Imre, Orcsik Roland, Pál Dániel Levente, Parti Nagy Lajos, Peer
Krisztián, Simon Márton, Süveg Márk, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Takács Zsuzsa, Térey János, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Villányi László, Vörös István, Zalán Tibor, Závada Péter.

A felvett 50 órányi nyersanyagból egy 44 percesre vágott dokumentumfilm jelenik meg április 11-én, a költészet napján, 12.00.-kor a versmob.hu oldalon, ahonnan korlátlanul elérhető lesz mindenki számára.

A dokumentumfilm párjaként egy 10 perces kisjátékfilm is készül, amely keretbe foglalja a dokumentumfilmet. A versmob 0411 – a virrasztás (sic!) című kisjátékfilm Trill Zsolt, Petrik Andrea és Kovács Krisztián főszereplésével, és DJ Bootsie zenei közreműködésével szintén a költészet napjától lesz megtekinthető a versmob.hu oldalon. A filmet Sarlós Dávid rendezi, az operatőr Kiss Gravi András. A dokumentumfilm teljes mértékben az alkotók saját pénzéből készül, a fikciós filmhez magánszemélyektől kaptak anyagi támogatást az alkotók.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s