Reklám helyett

megjelent a 3. szám előszavaként

Íme, az Apokrif (még kimondani is hátborzongató) megérte harmadik számát. Olyannyira megérte, hogy lassan terebélyesedik, gyökeret ereszt, és nő, több irányba is.

Úgy gondoltuk ugyanis, hogy érdemes lenne közelebb hoznunk az olvasókhoz mindazt, amit csinálunk, illetve fordítva, még jobb lenne, ha az olvasók jönnének közelebb. Ez volt a célja az első Apokrif-estnek, melyen bemutatkoztak a lap szerkesztői és megjelentek jelenlegi és leendő szerzői, illusztrátorai és a legnagyobb örömünkre: olvasói közül is nem kevesen. A teltház ellenére mégis családias, baráti hangulatú rendezvénynek a Merlin Színház adott otthont, a népszerű Songwriters’ Klub keretében, reméljük, talán nem is utoljára. Ez az alkalom azonban nem egyszeri volt, szándékunk szerint ugyanis bizonyos időközönként újabb és újabb szerzőket mutatunk be a közönségnek, az úgymond régiekkel együtt.

Ez azonban nem az egyetlen nagyratörő vágyunk: az Apokrif egyelőre még igen kis teljesítményen futó hálózati kiadásának (irodalom.elte.hu/apokrif) fejlesztésével is egyre komolyabban foglalatoskodunk, az oldalra képeket és videókat, a lapban megjelent és meg-nem-jelent műveket, a szerzőket és szerkesztőket bemutató külön oldalakat, illetve interaktív vitafórumokat kívánunk ültetni. Ezek legfontosabbika lesz a nemsokára elinduló Viharsarok című rovat, melyben a folyóirat kapcsán (ürügyén?) teret engedünk egyaránt meta- és földhözragadtabb irodalmi diskurzusoknak is, legkortársabb kortársaink munkásságát megvitatva, a folyóiratot ért legkíméletlenebb kritikákat és ellenvéleményeket is (a jó ízlés határain belül) megjelenítve.

Itt tartunk pillanatnyilag, semmi fellengzés avagy reklám, csak puszta helyzetjelentés.

A szerkesztők

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s