Félelem és reszketés (programajánló)

Itt a Zsibbadás, ami nem csak egy könyv a pánikbetegségről.

Zsigerig hatolóan erős képi világ, plasztikusan leírt érzések, kiválóan szerkesztett önterápiás alkotás a Zsibbadás. Zsemberi-Szígyártó Miklós diplomamunkája végre megjelent a nagyközönség előtt is.

„Az a legrosszabb, amikor sürgősségire kerül az ember, s az orvos azt mondja: ez csak pánikroham volt – az az érzés, hogy mindjárt meghalok, és ez valós érzés, az csak csak jelzőt kap.”

A Zsibbadás művészi kifejezése a pánikbeteg érzéseiről, küzdelmeiről, az átélés megtanulásáról. Iszonyú erős és atmoszférikus vizuális világgal felépített művészkönyv, aminek lapjain át betekinthetünk egy szorongásaival küzdő ember hétköznapjaiba, számunkra hétköznapi, számára félelmetes és veszélyes világba. Megrázóan személyes élmények, súlyosan erős képi világ.

A Zsibbadás nem csak egy könyv a pánikbetegségről, a Zsibbadás sokkal több annál. A Zsibbadás őszinte vallomás, egy napló, ami végigvezet minket azon, ahogy valakin eluralkodik a pánikbetegség, majd lassan elkezd kimászni belőle. A Zsibbadás önterápia. A Zsibbadás vizuális művészet és irodalom.

„Az élethelyzetek fölismerése és bemutatása nemcsak saját terheinek földolgozásában nyújthat lényeges segítséget, hanem a – talán szintén szenvedő – olvasó részére is támaszt nyújthat a küzdelmekben. A téma vizuális földolgozása egyrészt az alkalmazott grafika merészen új területét nyitja meg előttünk, másrészt a művészetterápiában is használatos képi kifejezés megmunkáló (elaboráló) természetébe is betekintést enged”

– írta a kötetről Gyimóthy Gábor művészetterapeuta, aki a könyvet szakmailag lektorálta.

Zsemberi-Szígyártó Miklós grafikusként végzett a Budapesti Metropolitan Egyetemen, ahol 2018-ban diplomamunkaként készítette el a Zsibbadást. Azóta szabadúszó grafikusként tervez könyveket több kiadónak is. A tervezőgrafika mellett autonóm plakátokat, grafikákat készít, melyeket már több hazai és nemzetközi pályázatra is beválogattak. 2016-tól a Magyar Művészkönyvalkotók Társaságának tagja. Idén tavasszal 11 barátjával művészeti társaságot alapítottak Friss Összművészeti Formáció (FÖF) néven. 2020-tól az OPLA projektbe is bevették. Többször állított ki az Aranyrajzszög kiállításon, rendszeresen állít ki a Magyar Művészkönyvalkotókkal és kétszer is beválogatták az Uruguay Cartel pályázatára.

A bemutató október 6-án lesz a Három hollóban, részletek az eseményben: https://www.facebook.com/events/768250483966514/

A könyv a NOW Books & Music és a Semmelweis Kiadó közös kiadásában jelent meg, megrendelhető itt: http://www.nowbooks.hu/termek/zsibbadas-konyv-a-panikbetegsegrol/

és itt: https://www.semmelweiskiado.hu/termek/1637/zsibbadas-konyv-a-panikbetegsegrol

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s