Jön a II. Kolorádó! (programajánló)

kolorádó

Hamarosan kezdődik az egyik legundergroundabb hazai fesztivál, a Kolorádó. Nincsenek olyan messze azok a budai hegyek, de azért mégiscsak Buda, tájvédelmi körzet, semmi a nagyvárosi nyüzsiból, térerőt, wifit nem találsz (e kettő hiánya miatt FireChat ajánlott). Érdemes kinézni, akár sátorral, akár „bejárósként”, külön buszjáratok közlekednek oda-vissza, bringával még királyabb befarolni, de felsétálni sem hosszú idő a hűvösvölgyi végállomástól.

Ott lesz a magyar alterzenéből szinte mindenki, kivéve a Camp Koala, akik sajnálatos módon feloszlottak március közepén, pedig a kritikus nagykutyák mellett mi is megírtuk, hogy mennyire király lett a Why art? (ld.: Tíz album, amit érdemes). Az újra beinduló punk, noise rock, post goth irányt a dalversenygőztes Gustave Tiger képviseli szombat tíztől, kihagyhatatlanok a diszkópunk királyai, a Ricsárdgír és a Halál;orgazmus, dream pop is fog szólni (csütörtök, hét óra, Mayberian), meg persze a többi klasszikus a Csaknekedkislánytól kezdve Bohemian Betyarson át Szabó Benedekig. Sok fiatal, első albumos, vagy album előtt álló zenekar fellép a bejáratott neveken túl: Deep Glaze, Christopher Waver, Panel Surfers, Veszélyes Faszfej. Az elektronikus, ambient vonal minőségéért többek közt Saint Leidal the 2nd, Charles B. Barkin, DJ Imre Kiss, a már említett Christopher Waver, valamint a norvég sztárvendég, Todd Terje kezeskedik.

A négynapos budai fesztivál, ahová a menő pesti kocsmák (Gólya, Vittula standjai) települnek ki, az esti zenén kívül napközben is olyan programokat biztosít, amelyek megteremtik a cserkészhangulatot, a Trafó Bálnában pedig kortárs experimentális, művészeti ágak közötti határokat feszegető alkotások találhatók, mint például Kele Fodor Ákos Echolália multimediális, zeneként, grafikaként és irodalomként olvasható könyve. Ja, és a zárónapi FISZ-workshop, beszélgetés elsőkötetes szerzőkkel szintén megadja a sokoldalú kultúrparti-hangulatot.

A teljes programot és a további infókat itt találjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s