Első Pesti nő est a Vallai kertben (programajánló)

pestino

Tényleg pesti-e a pesti nő? És ha nem teljesen, akkor miért pont a Balaton a szíve csücske? Megdobban-e a pesti nő szíve, mikor kezébe veszi élete első kötetét, és miért érzi fontosnak, hogy átadjon, tanítson valamit másoknak? Balogh Endre, a Prae.hu kulturális magazin főszerkesztője ezeket a témákat járja körbe a Pesti nő blog vendégeivel az est során a Rumbach Sebestyén utcai Vallai kertben, május 4–én este hét órától.

Kőrösi Zoltán író, szerkesztő megfogalmazása szerint „Budapest egy hervadófélben szomorkodó asszony, aki időnként a sminkkészlethez nyúl, s megrázza magát. Aki még ma is bontja a virágait és a világ legszebb lányainak szolgál otthonául.” Bach Máté fotográfus is leginkább egy nőhöz tudná hasonlítani Budapestet. Azért indította el 2012 áprilisában a Pesti Nő blogot, hogy megörökítse a főváros női energiáit, és, hogy rávilágítson arra, hogy a sokszínűség nemcsak Budapestre, hanem az itt élő nőkre is jellemző.

A Pesti nő blog interjúit 2015 decemberétől Izsó Zita és Mesterházy Fruzsina készítik. Az első est vendége két nem teljesen pesti nő: Bede Anna, matematika tanár és a Vegasztrománia gaszto-dizájn blog írója-dizájnere-fotósa, illetve Dr. Kovács Emőke, történész, a Gulág Emlékév szakmai vezetője, aki évekig a Siófoki Könyvtárt igazgatta.

Az est két vendégében sok a közös vonás: valamiképp kötődnek a Balatonhoz, mindkettejük munkásságából könyv született, és mindkettőjük életében aktívan jelen van a művészet. A két vagány, szuper intelligens és városi, rohanó tempót diktáló vendég mellett az est során Bach Máté és Mesterházy Fruzsina is mesél a pesti nők ezer arcáról, Varga Jenő pedig hegedűn töri meg a csendet.

2016 novemberére az Athenaeum jóvoltából könyv kerekedik a Pesti nőből, de addig még sok izgalmas esten találkozhatnak az érdeklődők a blog szereplőivel és alkotóival.

Az est jelképes, 500Ft-os jegyár ellenében tekinthető meg.

Az esemény részletei itt találhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s