Újra Olvasóliget(ek) (programajánló)

Újra kinyitnak az Olvasóligetek! (2010. június 25. – szeptember 5.)

Foglaljon helyet, vegyen kezébe egy könyvet, dőljön hátra és olvasson! Idén nyáron ismét kinyitnak az Olvasóligetek! Összesen öt településen – Pécsen, Budapesten, Tatán, Bikalon és Balatonalmádiban – köztereken, parkokban ingyenes könyvtárak állnak fel, ahol az emberek egy fa árnyékában, egy napozóágyon vagy éppen egy babzsák fotelben belelapozhatnak az újságokba, könyvekbe. A nyár folyamán az Olvasóligetekben ismert írók és költők tartanak felolvasásokat. Az Olvasóliget célja az olvasás népszerűsítése olyan körülmények között, ahogyan az mindenkinek a legkényelmesebb.

A nyár jó alkalmat biztosít arra, hogy a könyvek kikerüljenek a parkokba, kávéházak teraszára, az utcára. Így egy alapvetően egyéni tevékenységnek, az olvasásnak – a helyszínválasztás, a felolvasások, a szövegek hallgatása által – a közösségi élményét erősítik. A mozgalom elindításával a szervező Hungarofestnek az a célja, hogy az új tanév kezdetére azok is könyvet vegyenek a kezükbe, akik ezt eddig Idén az Olvasóliget csatlakozott Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Programhoz azért, hogy az olvasás élményét minél több emberrel oszthassa meg. Aki egy kis nyugalomra vágyik: választhat a polcokra elhelyezett könyvek közül és kényelmesen hátradőlve olvashat Az Olvasóliget a Facebookon már nyitva áll. A „rajongók” könyvnyereményekért játszhatnak. Többféle szavazás (kedvenc íróm/költőm, kedvenc felolvasásom) mellett szeptemberre egy fotópályázatból az is kiderül, hogy hol szeretnek leginkább olvasni az Olvasóliget rajongói. Az Olvasóligetekben egész nyáron az irodalomé a főszerep: a látogatók felolvasásokat és irodalmi beszélgetéseket hallgathatnak, irodalmi játékokban vehetnek részt.

A vendégek között szerepel Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Nádasdy Ádám, Bodor Ádám, Cserna- Szabó András, Bertók László, Spiró György és még sokan mások. Tavaly mintegy kilencezer aktív olvasó, több száz könyvet lapozgathatott az Olvasóligetekben. Az előző évben ötven író és költő olvasott fel a nyár legcsendesebb kulturális fesztiválján, amely a Pesti Est szerint a tavalyi év legjobb rendezvénye volt. Időpont: június 25. – szeptember 5. között. A programsorozat ingyenes!

További információk: Gergály Kriszta, 30.777.55.97 – gergaly.kriszta@hungarofest.hu

A tíz helyszínen idén több mint harminc költő és író tart felolvasásokat. Az Olvasóliget nyugalmára vágyók több ezer könyvet lapozgathatnak.

NYITVA TARTÁS: JÚNIUS 25. – SZEPTEMBER 5.

PÉCS

Kultúrkert, minden nap: 13.00-19.00

Bagolyfészek Antikvárium, minden nap: 10.00-19.00

Csorba Győző Megyei Könyvtár, hétköznap: 10.00-18.00

Piknik Park, minden hétvégén: 13.00-20.00

BUDAPEST

Holdudvar, minden hétvégén: 13.00-20.00

Corvin Sétány: minden nap: 13.00-19.00

Sziget Fesztivál ideje alatt a buszfordulónál: 11.00-19.00

TATA

Pálmaház, minden nap: 10.00-18.00

BALATONALMÁDI

Wesselényi strand, július 1-jétől minden nap: 12.00-19.00

BIKAL

Reneszánsz Élménybirtok, szerda-vasárnap: 11.00-18.00

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s