Bajban a Beszélő! (felhívás)

Ezzel a felhívással szeretnénk arra buzdítani Olvasóinkat, hogy – lehetőségeinkhez mérten – próbáljuk közösen segíteni a jelenleg éppen súlyos anyagi problémákkal küzdő Beszélőt. A Beszélő olyan lényeges pontja mai kulturális életünknek, amelynek elvesztését nem kockáztathatjuk. Ezért is lennénk büszkék rá, ha mind az Apokrif, mind Kedves Olvasóink részt vállalnának a folyóirat megmentésében. Ugyancsak ezért tesszük most közzé Kis János és Neményi László év elején kelt, alább olvasható nyílt levelét, továbbá ezért helyeztünk el az oldalsó menüben egy linket a folyóirat weboldalának megfelelő pontjára, így mostani felhívásunk az oldal frissültével sem évül el.

Bízunk Olvasóink nagyvonalúságában és segítőkészségében, továbbá abban, hogy átlátják a helyzet súlyosságát és a kérdés jelentőségét. Egyszóval reméljük, szándékunkkal nem találunk süket fülekre.

Az Apokrif szerkesztői nevében:

Nyerges Gábor Ádám

Barátaink, Olvasóink, Szerzőink!

Bajban van a Beszélő, Magyarország egyik legnagyobb múltú politikai és kulturális folyóirata. A pénzügyi források elapadása megszűnéssel fenyegeti.

Egyértelművé vált számunkra, hogy a korábbi finanszírozási modell, amelyben döntően állami intézmények szponzorációja fedezte a lapkiadás költségeit, mára ellehetetlenült. Nincs más választásunk, mint olvasóinkhoz, barátainkhoz fordulni.

Évi mintegy 25 millió forintot kell előteremtenünk. Fejenként tízezer forintos éves támogatás esetén 2500 támogatóra van szükségünk. Korántsem tartjuk lehetetlennek, hogy ennyi mecénásra szert tegyünk. A kérdés csak az, hogy megtaláljuk-e őket. Kérjük tehát, ha teheti, támogassa a Beszélőt évi tízezer forinttal (több vagy kevesebb is segítség persze), és biztassa erre barátait, ismerőseit is. Köszönettel vesszük, ha más potenciális donorok nevét és elérhetőségét is megosztja velünk.

A demokratikus Magyarország nincs jó állapotban, a közéletet elöntötte a rasszista beszéd. Hisszük, hogy szükség van az elszántan demokratikus közbeszédre, a demokratikus normák és értékek nyílt, az egymással versengő nézetek vitáját is lehetővé tevő védelmére.

Nem gondoljuk, hogy a Beszélő csak a magukat baloldali liberálisnak vallók számára fontos. A demokratikus Magyarország hagyományaként a Beszélő a politikai közösség egésze számára hordoz értéket. Ha megszűnik, több szűnik meg vele egy folyóiratnál. Kérjük, segítsen életben tartani.

Támogatását a Stencil Kulturális Alapítvány 11991102-02161314 számlaszámára küldött átutalással juttathatja el hozzánk, vagy kérjen csekket a 302-2912-es telefonszámon, ill. a beszelo@enternet.hu e-mail címen.

Köszönjük.

Budapest, 2010. január 10.

Kis János                        Neményi László

alapító  szerkesztő             főszerkesztő

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s