Rovatok (Apokrif)

Az Apokrifban elsődlegesen reprezentált szépirodalmi közlések mellett két részből álló kritikai rovat található.

A Látószögrovat keretein belül a lapszámban közölt egyik (vagy több) szépirodalmi publikációját elemzi/értékeli/kommentálja folyóiratunk egyik szerzője, valamint a képzőművészeti rovatot (Erdei Tamással közösen) szerkesztő veress dani ír ugyancsak az aktuális lapszám képmellékletéről.

A Látótávolság rovatban legtöbbször az elmúlt egy évben megjelent, magyar nyelvű szépirodalmi kötetekről olvashat 3-4 kritikát az olvasó.

Szerkesztők

Fotó: Szász Marcell

Fráter Zoltán (1956, Szob) irodalomtörténész, szerkesztő, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke, a Magyaróra felelős szerkesztője, anima praesens az Apokrifnál, Budapesten él. Legutóbbi kötete: Itt vagyok, ni! Tersánszky Józsi Jenő ezer élete, Holnap, 2021.

Fotó: Kis Norbert

Nyerges Gábor Ádám (1989) író, költő, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – főszerkesztő, vers rovat; Joshua Könyvek). Budapesten él. Legutóbbi kötete: Mire ez a nap véget ér, Prae, 2020.

Fotó: Bánszegi Rebeka

Murzsa Tímea (1992) irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – főszerkesztő-helyettes, prózarovat). Budapesten él.

Fotó: Mizsur-Dézsi Judit

Mizsur Dániel (1991) költő, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – kritika rovat). Budapesten él. Legutóbbi kötete: Karc, Apokrif – Fiatal Írok Szövetsége, 2017.

Dénes Gergő 1998-ban született, és azóta a Vértes lábánál fekvő Oroszlányban él. Az egyetemi alapképzést 2020-ban végezte el az ELTE BTK-n. Mesterszakos diplomáját is ugyanitt szerezte meg filozófiából 2022-ben. Hosszabb-rövidebb prózákat ír. Szövegei az Apokrif Online-on és a kolozsvári Helikonban olvashatók. Az Apokrif irodalmi folyóirat és az Apokrif Online szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s