Rovatok (Apokrif)

Az Apokrifban elsődlegesen reprezentált szépirodalmi közlések mellett két részből álló kritikai rovat található.

A Látószögrovat keretein belül a lapszámban közölt egyik (vagy több) szépirodalmi publikációját elemzi/értékeli/kommentálja folyóiratunk egyik szerzője, valamint a képzőművészeti rovatot (Erdei Tamással közösen) szerkesztő veress dani ír ugyancsak az aktuális lapszám képmellékletéről.

A Látótávolság rovatban legtöbbször az elmúlt egy évben megjelent, magyar nyelvű szépirodalmi kötetekről olvashat 3-4 kritikát az olvasó.

Szerkesztők

Fotó: Kis Norbert

Nyerges Gábor Ádám (1989) író, költő, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – főszerkesztő, vers rovat; Joshua Könyvek). Budapesten él. Legutóbbi kötete: Nincs itt semmi látnivaló, Prae, 2022.

Fotó: Bánszegi Rebeka

Murzsa Tímea (1992) irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – főszerkesztő-helyettes, prózarovat). Budapesten él.

Fotó: Hegedűs János

Kerber Balázs (1990, Budapest) költő, műfordító, kutató, szerkesztő. 2022-ben PhD-fokozatot szerzett az ELTE-n irodalom- és kultúratudományokból (olasz irodalom szakterületen). Az Apokrif versrovatának szerkesztője. Budapesten él. Legutóbbi kötete: Conquest, Jelenkor, 2019.

 

Fotó: Mizsur-Dézsi Judit

Mizsur Dániel (1991) költő, szerkesztő (Apokrif irodalmi folyóirat – kritika rovat). Budapesten él. Legutóbbi kötete: Karc, Apokrif – Fiatal Írok Szövetsége, 2017.

Tamás Péter (1989) irodalomtörténész, szerkesztő. Az Apokrif műfordítás rovatának szerkesztője. Budapesten él. 

Veress Dániel (1988) kultúrtörténész, az ELTE BTK Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék tanársegéde, a Debreceni Református Kollégium Múzeumának munkatársa. Képszerkesztő az Apokrifnál. Debrecenben és Budapesten él.

Dénes Gergő 1998-ban született, és azóta a Vértes lábánál fekvő Oroszlányban él. Az egyetemi alapképzést 2020-ban végezte el az ELTE BTK-n. Mesterszakos diplomáját is ugyanitt szerezte meg filozófiából 2022-ben. Jelenleg doktorandusz. Hosszabb-rövidebb prózákat ír. Szövegei az Apokrif Online-on és a kolozsvári Helikonban olvashatók. Az Apokrif irodalmi folyóirat és az Apokrif Online szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s