Feketemosó: ¯\_( ❛ ͜ʖ ❛ )_/¯

Feketemosó logó

Tavaszi felvágott. Miért létezel? Semmi tavasz nincs benned. Csak szomorúság. Mert valaki el fogja hinni neked, hogy ilyen a tavasz. Hogy ennyi: sertésszürke felvágottba erőszakolt kocsonyás zöldségaprólék. – Nagy Dániel írja a Feketemosót.

Nem titok, egy Samsung A50 típusú készülékbe írom a jegyzeteimet. Ezekből csináltam egy kis mashupot így év végére.

Tavaszi felvágott. Miért létezel? Semmi tavasz nincs benned. Csak szomorúság. Mert valaki el fogja hinni neked, hogy ilyen a tavasz. Hogy ennyi: sertésszürke felvágottba erőszakolt kocsonyás zöldségaprólék.

Bekapok egy Advil Ultrát, és csatlakozom a kultúrharchoz

Jajj, amikor a szívről meg a lélekről van szó, amikor csak úgy feljön, mint téma, a semmiből, mert mindig feljön, valahogy mindig bedobják, jó lesz ez, csellengő, szorongó huszonévesek, nem tudnak miről beszélni, és akkor valaki bedobja, hogy szív meg lélek, és én ilyenkor mindig a telefonomhoz nyúlok.

Aerobikosok, karatésok, zsonglőrök, bűvésznövendékek, néptáncosok, lufiárusok, légvármenedzserek és trambulinüzemeltetők nyomják le az ember torkán a jókedvet városi rendezvények negyvenfokában.

Van egy lány. A barátnőm. 4 évente találkozunk. Mindig a választások napján. Így szervezzük le. Hogy pont aznap, amikor megszületik a döntés. Furcsa? Szerintem nem. 32 éve vagyunk együtt.

És igen, szeretem. Jó a haja. Jó az illata. Kedvenc tusfürdője a vaníliás Balea. Erre tette le a voksát. Mindenhol bekeni magát ezzel az anyaggal. Ahol jobban izzad, oda kicsit többet nyom. Okos. Hajlatok bekészítve. És így jön felém ez a lány 4 évente. Vaníliásan, mint egy helyes kis krémes.

Viszont el kell mondjam, hogy baromi unalmasak vagyunk. A mi kis filmbe illő párosunk. Hiába a 32 év, a program mindig ugyanaz: bejön a Nyugatiba, aztán elmegyünk a Mekibe csókolózni és túlárazott sárgarépakorongokat venni. Nem innoválunk. Nem változtatunk a dolgokon. Mondtam neki, hogy ebből még baj lesz.

Közelebb kellene kerülnünk egymáshoz. Csomó mindent nem tudok róla. Például ismeri Uruguay fővárosát? Mi van, ha gőze sincs Montevideóról? Az nem esne jól így 32 év után.

(befejezni)

Hihetetlen, mennyire megbízom a forró vízben. Legyen tus, vagy egy egyszerű csap: ha lehetőség van, mindig forró vizet engedek. Mintha az lemosna rólam mindent. Pedig nem.

Könnyűnek érzem maga, mintha a gravitációt kikapcsolták volna a Jósika utcában.

Olyan jó az izomzatom.
Kezdeni kellene vele valamit.
Enyhíteni dolláréhségemet mondjuk.
A jó ötletek mindig vasárnap törnek rám.

Tudtam, hogy el fog jönni az idő,
mikor eljutok a testi fejlődés csúcsára,
és nagy dolgokat teszek
fel a polcra.

Oda kellene figyelnetek
narancsevési szokásaimra.
Így sohasem derítitek ki,
melyik dél-olasz klubért
rajongok bolondulásig.

Nagy Dániel (1994, Gyula) költő, író. Jelenleg Budapesten él.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s